fbpx

Ett litet steg för graffitiproffsen – men ett stort steg för Rebla

Ett litet steg för graffitiproffsen – men ett stort steg för Rebla
2019-07-30 Rebla
CRM, nyproduktion, bostadsutveckling, bostäder, mäklarsystem, prissättning bostäder, vitec

Förra tisdagen hade Rebla teambuildingdag i Stockholm, med graffiti som akitivitet. Vi besökte Sthlm Graffiti’s lokal i slakthusområdet, där man hade förberett ett antal samarbetsövningar för oss. Ingen av oss hade någon vidare erfarenehet, men efter en kort genomgång fick vi själva gå lös med sprayburkar.

En av de första övningarna var att turas om att måla med förbundna ögon, samtidigt som de andra lagkamraterna gav anvisningar. En stor utmaning märkte vi – då få av oss ens hade gjort det med öppna ögon! Mot slutet kom vi också överens om att tillsammans måla Reblas loga med ett omgivande stadsmotiv, i sann bostadsutvecklingsanda. Det visade sig inte vara en helt trivial uppgift för oss, men efter 40 minuters intensivt målande och en hel del överstrykningar blev vi klara – och vi var otroligt nöjda.

Resultatet var inte helt perfekt – men det gjorde inte något. Vi jobbar ju trots allt inte med konst, utan med data! Men målandet speglade samtidigt vår arbetsprocess. Vi enades om en gemensam idé för att sedan följa upp med optimeringar och förbättringar. Det satte också verkligen vår samarbetsförmåga på spets, och även vår kreativitet och förmåga till att ha roligt. Man upptäckte att vissa nog hade en konstnär inom sig, och för andra kom det mycket naturligt att ta ledarrollen. All färg vi använde var på så sätt inte slösad, för när vi gick hem var vi viktig en erfarenhet rikare. Det må således ha varit ett litet steg för graffitiproffsen – men ett stort steg för oss noviser på Rebla!