fbpx

Nya BRF-lagen – detta behöver du tänka på

Nya BRF-lagen – detta behöver du tänka på
2023-03-15 Kursledare: Rebecca Lagerkvist

Den BRF-lag som kom 20230101 innebär enorma förändringar för dig som arbetar med nyproduktion.

Om du säljer nyproduktion innebär nya BRF-lagen att du måste ha mycket större kontroll över din process. Nu ligger beviskravet för att allt har gått rätt till på BRF:en och inte på förhandstecknaren. Om du inte har rätt process kan alla dina förhandsavtal vara ogiltiga.

Tiden då du lugnt kan lämna ut alla försäljning och avtalshantering till mäklaren är förbi. Du måste äga dina system och ha kontroll över din process.

Rebla är systemstödet som hjälper dig skapa en process där lagen kan efterföljas.

Bilderna visar några av de viktigaste förändringarna i den nya lagen. Presentationen är axplock från det som gicks igenom på Reblas webinar om nya BRF-lagen.

Hyllat webinar tillsammans med BRF-expert

I mars 2023 höll Rebla tillsammans med BRF-expert Pauline Berglund ett webinar som går igenom hur ni kan göra för att er försäljningsprocess inte ska lämna utrymme för några administrativa misstag. Misstag som i förlängningen kan göra så att ett förhandsavtal blir ogiltigt eller att en köpare inte behöver tillträda.

Det handlar om att lyfta blicken. Sluta leva från projekt till projekt och en gång för alla skapa en försäljningsprocess som är förenlig med såväl befintliga som nyligen införda lagkrav.

Inspelning av webinaret om nya BRF-lagen

Presentationen från webinaret

Har du inte tid att titta på inspelningen? Eller vill du gå tillbaka och kontrollera något från webinaret. Här finns hela presentationen. Ladda gärna ner den och använd den i din egna informationsspridning men glöm inte att ange källa.

Webinar-BRF-lagen-Rebla

Rebla har systemstödet som ger processen på köpet

Inga mera processmöten kring “hur ska vi jobba”. Rebla har systemstödet som ger dig den process du behöver. Detta är särskilt viktigt för hantering av avtal. Processen och systemet är utformad i samarbete både med BRF-expert och våra kunder. Den är beprövad och testad i många projekt. Sluta uppfinna hjulet och köp in dig på systemet som ger dig tid för det viktigaste – försäljning.

Hur fungerar digital signering i Rebla?

Vill du veta mer? Få en demo av hur det kan fungera för er?

Kontakta Reblas VD Rebecca Lagerkvist

rebecca@rebla.se

070-409 52 91