fbpx

“Allt-i-ett, enkelt och smart” – Per Jutner, Storstaden Bostad Nyproduktion

“Allt-i-ett, enkelt och smart” – Per Jutner, Storstaden Bostad Nyproduktion
2020-09-28 Rebla

Per Jutner, vd och grundare för Storstaden Bostad, berättar att Storstaden använder ALLT i Rebla CRM och kallar det ett allt-i-ett-system. Per uppskattar att allt är samlat på samma plattform och att det är enkelt att använda. Att Rebla också ger insikter om intressenterna är en extra bonus.

Storstaden bostad crm nyproduktion

Namn:

Per Jutner

Arbetsroll:

Vd och grundare till Storstaden Bostad.

Erfarenheter av fastighetsbranschen:

Började i branschen på entreprenadsidan i PEAB 1990. Gick över till fastighetssidan 2000, har jobbat i stora fastighetsbolag som Wallenstam och Einar Mattson.

“Mitt ansvarsområde är brett och alla system som kan underlätta är viktiga”

— När man är vd och ansvarig för en verksamhet är ansvarsområdet ganska brett. Det är allt från att inspirera sina anställda, till att jaga mark för nyproduktion. Det är mycket på mitt bord och varje system som gör arbetet enklare är väldigt värdefullt. 

 

“Vi ska ha kul på jobbet för det är viktigt – inte behöva bråka med gamla, tröga system”

— En av de största utmaningarna som vd är att se till att man får duktig och kompetent personal som trivs i företaget och tycker att det är ett trevligt företag att jobba i. Där är det viktigt att ha en modern digital struktur, annars står inte de unga medarbetarna ut. Vi måste också få in affärer så att vi kan utvecklas och fortlöpa vår verksamhet. Vi jobbar relationsbyggande med staden och samarbetspartners. Också banker är viktigt i mitt jobb. Där hoppas vi att den data och uppföljning som vi får från Rebla kan tjäna ett syfte i framtiden. 

 

“Rebla har ersatt 17 olika Excelblad”

Storstaden har använt Reblas CRM-system sedan maj 2018, när intresseanmälan skulle sättas upp för Stadsporten.

— Framförallt har vi allt samlat på en och samma plattform. Allt som rör våra kunder och intressenter finns på en plats istället för på sjutton olika Excel-blad. Rebla är ett verktyg som hjälper oss att samla insikter om våra intressenter. Det löser inte hela problemet men det hjälper oss att fatta bättre och mer välgrundade beslut kring marknadsinsatser och annat.

Vi använder redan hela Reblas produkt men nästa steg för Rebla skulle vara att ta större delar av hela projektutvecklingen och även kunna gå in på förvaltningssidan, för det finns inte så bra fastighetssystem idag.

Pers kollega Alexander Fagerlund flikar in och nämner några förbättringar som gjorts på Reblas system.

“Mejlfunktionen och hela layouten på CRM-systemet har blivit mycket bättre.”

“Utifrån vad Rebla har idag så tycker jag (Alexander) att ni redan gör mycket förbättringar. Dels har mejlfunktionen blivit mycket bättre och hela layouten har blivit bättre.

Ett förslag på en annan förbättring är att man kan börja ändra saker själv mer istället för att det är låsta fält, att man kan skriva kommentarer och behandla kunderna och projekten mer i systemet.”

“Det bästa med Rebla är att det är väldigt enkelt. Det finns ingen tröskel att börja använda det.”

— Det finns ingen tröskel att börja använda det, utan bara sätta upp det på hemsidan, få in intressenter och börja bearbeta dem.

Sedan gillar vi (Per och Alexander) också medarbetarkulturen på Rebla. Den är lik Storstadens personlig. Som vice direktörer på mindre bolag vet både Per Jutner och Rebecca Lagerkvist (vd Rebla) att man måste vara prestigelös och beredda att hugga i där det behövs. Det är också viktigt att förstå att när det gäller, så gäller det verkligen och då finns det inget som heter kontorstider eller semesterdagar. Då är det bara att spotta i näven och leverera. 

 

“De automatiska avtalen är en stor hjälp för våra mäklare.”

—De avtal som Rebla automatiskt genererar och vi sedan laddar upp i Scrive är en stor hjälp för våra mäklare. Särskilt som i Stadsporten då det rörde sig om så många bokningsavtal. Det är inget problem att det inte är en  direkt-integration mot Scrive men det är klart att det hade varit skönare. 

 

Rebla är Allt-i-ett!

Hur skulle du beskriva Rebla med ett ord?

— Allt-i-ett!