fbpx

Almedalen 2019 – året bostadsutvecklare tar till sig datadrivet tänkande?

Almedalen 2019 – året bostadsutvecklare tar till sig datadrivet tänkande?
2019-06-10 Rebla

Rebla är ett företag som vill föra samman kunskapen som finns i data och techbranschen med bostadsbranschen. Med hjälp av data vill vi skapa ett underlag för medveten prissättning av bostäder. Det här istället för att förlita sig på antaganden och schabloner. Under Almedalen förra året var Rebla på plats – och vi kommer även vara där detta år.  

Förra året i Almedalen var VD Rebeccas förhoppning att få se att bostadsutvecklare tog till sig kunskapen som finns att hitta i data – de så kallade “lågt hängande frukterna”. Hon talade med framstående personer inom svenskt näringsliv och bostadsbranschen kring frågan. Bland annat Martina Lind som driver Nordic Public Affairs och Stefan Attefall, tidigare bostadsminister. 

Slutsatsen var att bostadsutvecklare behöver släppa på traditionerna helt enkelt. De behöver sluta använda sig av gamla och utnötta verktyg som enkäter. Det finns mycket data att tillgå för att göra pålästa beslut – både i företagens egna system, men även på sociala medier och Google. I 2019 håller det inte längre att prissätta bostäder på grund av antaganden.

Detta år i Almedalen gör vi samma sak igen

Detta år kommer vi vara på plats igen, och hoppas att bostadsutvecklarna gjort sin hemläxa till detta år. VD Rebecca Lagerkvist berättar om planerna.

– Vi kommer återigen besöka olika seminarier och debatter för bostadsutvecklare. Rebla kommer inte ha ett eget evenemang heller detta år – utan väljer istället att besöka andras och utbyta kunskap på det sättet. Det är en fördel eftersom vi kommer kunna vara mer öppna hålla koll på vad andra gör. Om vi har ett mål på plats så kommer det vara att se till att datadriven bostadsutveckling förs upp på tapeten.

Hur kan man komma i kontakt med Rebla?

– Det ni kan göra är att hålla utkik efter mig, då jag kommer vara iklädd en Reblagul kavaj! Ni kan också kontakta mig på mitt nummer – eller bara höra av er på Sociala Medier.

Om ni vill träffa oss i Almedalen – eller om ni har tips på evenemang vi kan delta i, tveka inte att kontakta oss!